ארטיק מנגו

מתכון לארטיק מנגו ואננס

גם בבית אפשר להכין את המנות האהובות המוגשות בעגלות הקפה!

הכנו לכם יופי של מתכונים שמומלץ לנסות אותם בבית,  “Just Do It Yourself” והפעם מתכון במיוחד לקיץ: ארטיקים טבעיים בטעם מנגו ואננס.

כמעט בכל עגלת קפה המציעה ללקוחותיה מגוון מנות מתוקות, אפשר למצוא בתפריט ארטיקים טבעיים. למה? כי אנחנו מדינה חמה ושטופת שמש, ומה יותר טעים ומרענן מלאכול ארטיק ביום חם?

רוצים להעסיק את הילדים שנמצאים בחופשה? להכין ביחד משהו טעים בלי כמויות מוגזמות של סוכר? להנות מזמן איכות עם הילדים? לא באמת צריך סיבה, הם כל כך קלים להכנה וטעימים…שאחרי שתטעמו בפעם הראשונה, תרצו ישר להכין עוד נגלה של ארטיקים.

רגע לפני שמתחילים

אחד מהיתרונות של לגור במושב זה שלכל אחד יש איזה עץ אחד או שניים לפחות בחצר שהוא עץ פרי. עץ שהאבא שתל לפני איקס שנים וכולם נהנים ממנו, גם הילדים וגם הנכדים. לכל אחד יש עץ כזה, שהוא כמו עץ קסמים של פירות, שהם הכי מתוקים וטעימים, ושכל שנה כולם מחכים לעונה שלו בקוצר רוח כדי ליהנות מפירותיו.

עבורנו מדובר בעץ מנגו בחצר של הוריי. כולנו מחכים לסוף אוגוסט לאכול מנגו מאיה מתוק ועסיסי. כששומעים “בומים” בקרקע זה סימן שהפירות מתנתקים מהענף, וזה הזמן שבו עושים חיפוש של “השלל”. את המנגו מכניסים ישר למקרר, כדי שיהיה צונן כשנרצה לזלול אותו. 

ילדים אוהבים להיות חלק מעשייה משפחתית, בטח כשמדובר במשהו שקשור למטבח. על אחת כמה וכמה כשבמדובר במשהו טעים שמגיע לבטן שלהם.

השבוע הכנו את הארטיקים האלו, כמה פשוט ככה טעים.

מומלץ בכייף לנסות בבית.

חומרים:

  •  2 מנגו בשלים / חתיכות פרי קפואות
  • חצי כוס קוביות אננס קפואות
  • קרם קוקוס 250 מ”ל
  • 2  שישיות מתקני ארטיקים (שלנו מאיקאה)
  • 1  תמר מג’הול (אפשרות)

אופן ההכנה:

  • 1. לקלף את פירות המנגו עם קולפן ולהפריד את החלק של הפרי מהגרעין.
  • 2. להכניס את חתיכות המנגו, האננס וקרם הקוקוס לבלנדר.
  • 3. להפעיל את הבלנדר עד שהכל נטחן למרקם חלק ללא חתיכות.
  • 4. לשפוך בזהירות את התערובת למתקני הארטיקים ולהעביר למקפיא.
  • 5. לחכות בסבלנות כמה שעות/לילה עד להקפאה מלאה.
  • 6. על מנת להפריד את הארטיק מעטיפת הפלסטיק יש לשים את הארטיק מתחת למים זורמים כמה שניות. .
  • ניתן גם לשפוך את כל התכולה לתבנית אינגליש קייק, לכסות היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
  • אפשר לשחק עם הטעמים, להוסיף יותר אננס/ לשלב בננה/ מלון או כל טעם אחר שאוהבים.

שיהיה קיץ נעים וטעים. בהצלחה!

מנגו וחלב קוקוס
סל מלא במנגו
ארטיק מנגו

נכתב על ידי

michal

michal

חובבת עגלות קפה ובעלת אתר Coffetrail

עוד כתבות מעניינות

תפריט נגישות

הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים שווים על עגלות קפה, מבצעים ותוכן בלעדי? הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים.