אסאי בול

מתכון להכנת קערת אסאי

גם בבית אפשר להכין את המנות האהובות המוגשות בעגלות הקפה!

הכנו לכם יופי של מתכונים שמומלץ לנסות אותם בבית,  “Just Do It Yourself”, והפעם מתכון לקערת אסאי.

כמעט בכל עגלת קפה המציעה ללקוחותיה מגוון מנות בריאות, אפשר למצוא בתפריט מנת אסאי בול. כל עגלה מציעה גרסה משלה למנה, אבל בכולן תקבלו בתחתית הקערה סמודי אסאי בשילוב “הפתעות” בטופינג. בתחתית העמוד תוכלו למצוא את רשימת העגלות המציעות אסאי בול.

מתי התאהבתי בפרי הסגול הזה

אני זוכרת שלפני יותר מעשרים שנה, (אבל מי סופר), כשנסעתי לטיול הגדול אחרי הצבא לדרום אמריקה, היה דבר אחד שמהרגע שגיליתי אותו לא יכולתי להפסיק לאכול ממנו. מנחשים מה?

צדקתם, קערת אסאי!

טיילתי במשך ארבעה חודשים בברזיל, חרשתי אותה לאורכה ולרוחבה, ושם בכל 20 מטר ניתן למצוא דוכן מיצים ושייקים של פירות וגם קערת אסאי. לפחות פעם אחת ביום, אם לא פעמיים ביום, נהניתי להתפנק עם קערה כזו, במיוחד כשמזג אויר טרופי, חם ולח והאסאי, שמגיע בצורה של סמודי קפוא, מצנן ברגע ומעלה חיוך.

כשחזרתי לארץ, במשך שנים חיפשתי אותו, כי מעבר לזה שהוא טעים הוא גם בריא. לקח לו זמן להגיע לישראל אבל מאז שהגיע הוא פה כדי להישאר. גם בעגלות הקפה הוא הפך מהר מאוד למנה מבוקשת.

למה בכלל כדאי לאכול אסאי?

האסאי הוא פרי סגול דמוי פרי יער הגדל באשכולות. מוצאו מסוג של עץ דקל ביערות הגשם של האמזונס.

כדי להנות מפרי האסאי, לאחר הקטיף הפרי עובר השרייה בנוזל אשר תורמת להפרדתה של הקליפה מהפרי עצמו. על מנת לשמור על ערכיו התזונתיים הפרי נשמר באופן קפוא בצורת מחית בשקיות מחולקות למנות אישיות.

האסאי נחשב כמזון “סופר פוד”. למה? כי הוא עשיר בנוגדי חמצון, בוויטמינים ובמינרלים כגון: אבץ, ברזל, מגנזיום ועוד. מה שהכי מיוחד בו שהוא דל בסוכר לעומת פירות אחרים ועשיר בשומן.

איך אוכלים אסאי?

היות והאסאי מגיע כמחית קפואה נהוג להשתמש בו להכנת קערת אסאי (מתכון מצורף פה), שייקים, גלידה וקינוחים קרים כפרי הדמיון.

רגע לפני שמתחילים

המתכון הזה מלווה אותי כבר שנים, ומה שכייף שתמיד אפשר לגוון עם הפירות שמשלבים בהכנת הסמודי וגם ב”הפתעות” שבוחרים לפזר מעל. אז לי באופן אישי אף פעם לא נמאס לאכול ממנו.

ציוד:

בלנדר

קערות הגשה

חומרים ל-2 קערות אסאי:

לסמודי אסאי:

1 מחית אסאי קפוא

2 בננות חתוכות לחתיכות גדולות, אפשר גם קפואות

1 כוס פירות לבחירה טריים או קפואים חתוכים לחתיכות: אננס, מנגו, פירות יער

1 תמר מג’הול ללא החרצן

מים/ חלב פרה/ חלב צמחי מאיזה סוג שאוהבים

לטופינג:

הכל הולך, רצוי ואף כדאי לגוון

בננה/ תות/ תפוח ירוק חתוכים לפרוסות דקות

פתיתי קוקוס/ שבבי קקאו נא

גרנולה/מגוון אגוזים חתוכים

זיגוג של דבש/ חמאת בוטנים/ סילאן/ טחינה

אופן ההכנה:

  1. מוסיפים לבלנדר את כל המרכיבים של הסמודי אסאי פרט לנוזל (מים/חלב) ואז מוסיפים את הנוזל עד שהוא מכסה כמעט את הפירות.
  2. מתחילים בטחינת המרכיבים ובמידת הצורך, אם המרכיבים אינם נטחנים, מוסיפים עוד מהנוזל. המרקם בסוף צריך להיות סמיך ולא נוזלי.

בוחרים תחילה באופציית טחינה בפולסים. טוחנים מספר שניות בכל פעם, ואז עוברים לאופציה של טחינה רציפה עד לקבלת המרקם הרצוי.

  1. מחלקים את הסמודי לשתי הקערות.
  2. מקשטים מעל הסמודי אסאי עם מרכיבי הטופינג באופן אסתטי: שורה של פרוסות פרי טרי, שורה של פתיתי קוקוס, שורה של גרנולה וכו’.
  3. מזלפים עם כפית את הזיגוג הנבחר.
  4. מגישים או אוכלים מיד כדי שהסמודי לא ישתנה למרקם נוזלי מידי.

הערה:

יש כאלו שמוסיפים קוביות קרח בזמן הכנת הסמודי בבלנדר, אני לא מוסיפה, אבל נוהגת להשתמש, פרט לתמר, בפירות קפואים כדי שהסמודי יהיה קר ומרענן.

מוזמנים להכין בבית, לעלות תמונה לסטורי ולתייג אותנו.

זהירות אתם עומדים להתמכר…

נכתב על ידי

michal

michal

חובבת עגלות קפה ובעלת אתר Coffetrail

עוד כתבות מעניינות

תפריט נגישות

הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים שווים על עגלות קפה, מבצעים ותוכן בלעדי? הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים.