עוגיות שוקולד ציפס

עוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות

גם בבית אפשר להכין את המנות האהובות המוגשות בעגלות הקפה!

הכנו לכם יופי של מתכונים שמומלץ לנסות אותם בביתJust Do It Yourself

והפעם מתכון במיוחד ליום המשפחה: עוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות.

כמעט בכל עגלת קפה המציעה ללקוחותיה מגוון מנות מתוקות, אפשר למצוא בגזרת המתוקים בתפריט מבחר עוגיות ובדרך כלל ביניהן גם עוגיות שוקולד צ’יפס.

כל עגלת קפה מציעה גרסה משלה לעוגיות. אלה העוגיות האהובות על הילדים וגם על המבוגרים, ולא סתם.

קצת היסטוריה


מקורה של עוגיית השוקולד צי’פס הוא בארצות הברית לפני כמעט מאה שנה. בשנת 1930 רות ויקפילד, הבעלים של פונדק בשם “טול האוס”, היתה מכינה עוגיות חמאה וקקאו למבקרי הפונדק. באחד הימים גילתה שנגמרה לה אספקת הקקאו להכנת העוגיות הקבועות. כדי לא לאכזב את לקוחותיה היא אילתרה והשתמשה בשוקולד נסטלה קצוץ במקום הקקאו. בכך שינתה את פני האנושות והפכה את העוגייה הזו למפורסמת ביותר.

המתכון הפך לאגדה ומהר מאד הופץ והגיע לכל בית בארצות הברית. תמורת אספקה של שוקולד צ’יפס לכל החיים ויקפילד מכרה את המתכון לחברת נסטלה. עד היום מופיע המתכון המקורי על כל אריזת שוקולד צ’יפס שנמכרת בצפון אמריקה.

בשנת 1997 הוכרזה עוגיית השוקולד צ’יפס כעוגייה הרשמית של מדינת מסצ’וסטס.

אצלנו במטבח


לרוב בכל בית בישראל, בטח בכזה שיש בו ילדים, תוכלו למצוא במחברת המתכונים מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס באחת מגרסאותיו הרבות.

אצלנו בבית מככב המתכון הבא שהוא יחסית פשוט וקל. כייף להכין אותו עם הילדים, להגיש כשמארחים, לקחת למפגש עם חברים בטבע או פשוט לחסל לבד…זהירות הוא ממכר!

גם על ארצנו הקטנטונת לא פסח הטרנד העולמי של עוגיות גדולות, או עוגיות מוגזמות, או כפי שהילדים מכנים אותן – עוגיפלצת. גם בעגלות הקפה השונות ניתן למצוא את עוגיות השוקולד צ’יפס בגירסתן הגדולה. חשבתי שקשה לחסל כזאת עוגיית לבד, אבל מהר מאד גיליתי שאני טועה.

המתכון שאשתף הוא באדיבותה של סיון טרם, קונדיטורית, בעלת הבלוג קוקי כיף ומנחה סדנאות אוכל טבעוני בהתאמה אישית.

חומרים:


לכמות של 15 עוגיות גדולות

רטובים:

  • 1/3 כוס רסק תפוחים לא ממותק (80 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
  • 1/2 כוס + 1 כף שמן קנולה (110 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל

יבשים:

  • 1/2 1 כוסות קמח פחות כף (200 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה

תוספות:

  • 1/2 כוס נטיפי שוקולד/ חבילת שוקולד מריר קצוץ גס (100 גרם)
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים גס (50 גרם)
  • אופציה קצת מלח גס לקישוט

אופן ההכנה:


1. בקערה ערבבו עם מטרפה את כל החומרים הרטובים.
2. הוסיפו לתערובת את החומרים היבשים וערבבו בעזרת כף או לקקן עד לקבלת מרקם אחיד.
3. הוסיפו את התוספות וערבבו עוד קצת.
4. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו אותה לפחות לחצי שעה למקפיא או לפחות לשעה למקרר.
5. הכינו 2 תבניות תנור עם נייר אפייה והפעילו את התנור למצב טורבו, חום 170 מעלות.
6. בעזרת כף גלידה או בידיים רטובות צרו כדורים גדולים והניחו אותם במרווח בשתי התבניות. פזרו מעט מלח גס על הכדורים.
7. הכניסו את התבניות לתנור לזמן אפייה של 15 דקות, מומלץ לאחר 7 דקות להפוך את כיוון התבנית ולהחליף מיקומים בין התבניות.
8. כשהעוגיות מוכנות הן משחימות בקצוות. במידה ואתם אוהבים אותן ואת העוגיות יותר קריספיות, המשיכו לאפות עוד 5 דקות עם השגחה צמודה כדי שלא תישרפנה.
9. בסיום האפייה, הוציאו את התבניות מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר לגמרי.
10. מומלץ לשמור את העוגיות בכלי אטום. כדאי להחביא אם לא רוצים שכל הכמות תחוסל באותו היום.
הערות:

1. ניתן להחליף את השמן בכל שמן צמחי אחר.
2. אני מחליפה את אגוזי הלוז באגוזי מלך קצוצים גס.
3. ניתן ליצור עוגיות בגודל קטן יותר, רק קחו בחשבון שזמן האפייה יתקצר ולכן חובה להשגיח עליהן בכל זמן האפייה.
4. במידה ורוצים לוותר לגמרי על האגוזים, אפשר להוסיף עוד שוקולד צ’יפס.
5. שימו לב כי המתכון טבעוני.

אז שיהיה לכולנו יום משפחה שמח, מתוק בלב ומתוק בפה.

נכתב על ידי

michal

michal

חובבת עגלות קפה ובעלת אתר Coffetrail

עוד כתבות מעניינות

תפריט נגישות

הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים שווים על עגלות קפה, מבצעים ותוכן בלעדי? הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים.

חג אביב שמח!

חובבי קפה יקרים, מאחלים לכם חג אביב עם הרבה טיולים, קפה בטבע ובשורות טובות!

במיוחד עבורכם הכנו רשימה מקיפה, מצפון ועד דרום, של כל עגלות הקפה שתהיינה פתוחות בפסח.