תמונה מלבי תותים

מתכון למלבי קלאסי עם סירופ תותים מטריף

גם בבית אפשר להכין את המנות האהובות המוגשות בעגלות הקפה.

הכנו עבורכם יופי של מתכונים שמומלץ לנסות אותם בבית,  “Just Do It Yourself”.

הפעם מתכון במיוחד לציון ה Valentime Day, מלבי עם רוטב תותים חושני.

בעגלות קפה רבות המציעות ללקוחותיהן מגוון מנות מתוקות, אפשר למצוא בתפריט מלבי מתקתק. כל עגלת קפה מציעה גרסה משלה למלבי. זו יכולה להיות גרסה חלבית, פרווה או טבעונית. אבל בכולן מוגש מלבי עם סירופ, קוקוס ובוטנים/ פיסטוקים/ אגוזים קצוצים.

רגע לפני שמתחילים

יום האהבה מתחבר לי אסוציאטיבית לצבע האדום, ואני מניח שכך הוא גם עבור רובכם. לכן החלטתי לשתף אתכם במתכון של קינוח פשוט למדי ומוכר מאוד, והוא – אדון מלבי.

עם כל כמה שהקינוח הזה פשוט, כשמכינים אותו היטב הוא תענוג אמיתי. אם מוסיפים לו סירופ תותים איכותי, מקבלים קינוח משודרג וחגיגי במיוחד.

רבים חושבים שמוצאו של המלבי טורקי או ערבי, אך אחדש לכם שהמלבי במקור בכלל פרסי. האגדה מספרת שטבח פרסי בזמן חילופי האימפריות לפני שנים רבות, הכין את המלבי למצביא עות’מני (טורקי). שמו של המצביא שאהב מאד את הקינוח היה מוהלבי, והשאר כבר היסטוריה .

ישנם כמה וכמה מתכונים ושיטות להכנת המלבי. יש המכינים אותו עם קמח חיטה או עם קמח אורז, יש המכינים עם ג’לטין/ או בלי בלי ג’לטין. כל אחד לפי שיטתו. מבחינת עמידות, הוספת פקטין או ג’לטין למלבי מטרתה לקשור את הנוזלים ולתת למלבי חיי מדף יותר ארוכים. במתכון שלי אין ג’לטין ולכן המלבי יכול להישמר עד חמישה ימים. את המלבי נכין על בסיס שמנת ולא על בסיס חלב בלבד כדי שטעמו יהיה עשיר יותר.

הכלים שאנחנו צריכים:

סיר, מטרפה, מד ליטר, כלי הגשה למלבי

מצרכים:

  • 1 ליטר חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 90 גרם קורנפלור
  • 80 גרם סוכר
  • כף מי ורדים

לסירופ למלבי :

  • 200 גרם תותים חתוכים לחצאים
  • 200 גרם סוכר
  • 100 מ”ל מים
  • כף מיץ לימון

קוקוס ובוטנים קלויים לפזר מעל

  • במידה ורוצים להכין מלבי טבעוני יש להחליף את החלב בקרם קוקוס ואת השמנת בחלב שקדים. כל השאר נשאר זהה.

אופן הכנה:

1.מערבבים בקערה חצי ליטר חלב וקורנפלור עד לנוזל אחיד.

2. מבשלים בסיר על להבה בינונית עד לרתיחה חצי ליטר חלב עם סוכר ומי ורדים.

3. כשהתערובת בסיר מתחילה לרתוח מוסיפים את מיכל השמנת, מערבבים היטב ולאחר מספר שניות 4. מוסיפים גם את החלב עם הקורנפלור.

4. מרגע זה חשוב לבחוש היטב עם מטרפה ללא הפסקה את התערובת בסיר עד שהיא מתחילה להסמיך. עדיף להתחיל את הבחישה על אש בינונית כדקה, ובשנייה שמתחילים לראות שהתערובת מסמיכה להנמיך את האש ובמקביל להגביר את קצב הבחישה.

5. כאשר התערובת מסמיכה, מכבים ומורידים מיד מהאש. (זהו מצב עדין וחשוב שלא שהתערובת לא תישרף). מעבירים את התערובת לקנקן ויוצקים לכלי הגשה.

6. את כלי ההגשה חשוב לעטוף עם ניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום של החלב.

7. מכניסים את הכלים לקירור במקרר לפחות לשעתיים.

8. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים את הסוכר עם התותים במשך עשר דקות. לאחר מכן מעבירים את תערובת התותים למעבד מזון, מוסיפים את המים והלימון וטוחנים היטב. מסננים באמצעות מסננת את התערובת ואת הסירופ החלק המתקבל מעבירים לקירור במקרר.

9. בחלוף שעתיים, מוציאים מקירור את כלי ההגשה עם המלבי, מוזגים מעל המלבי את סירופ התותים האדום, ובוזקים את הבוטנים והקוקוס.

להשלמת החוויה וליצירת מראה רומנטי וחושני אפשר להוסיף בהגשה מעל הסירופ פרוסות תותים או פירות יער.

שיהיה לכולנו יום אהבה שמח מלא באהבה לעצמנו ולאחרים, עם קינוחים מפנקים וטעימים.

כותב התוכן הוא יהודה שוקרון – קונדיטור ובעלים של קונדיטוריית my sweet tart

טלפון 054-3078201

נכתב על ידי

michal

michal

חובבת עגלות קפה ובעלת אתר Coffetrail

עוד כתבות מעניינות

תפריט נגישות

הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים שווים על עגלות קפה, מבצעים ותוכן בלעדי? הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים.