כדורי תמרים

כדורי תמרים בריאים

גם בבית אפשר להכין את המנות האהובות המוגשות בעגלות הקפה!

הכנו לכם יופי של מתכונים שמומלץ לנסות אותם בבית,  –  “Just Do It Yourself” והפעם מתכון במיוחד לחג ט”ו בשבט: כדורי תמרים, מפנקים וסופר בריאים.

כמעט בכל עגלת קפה המציעה ללקוחותיה מגוון מנות בריאות, אפשר למצוא בתפריט בגזרת המתוקים כדורי תמרים/ כדורי אנרגיה.

כל עגלת קפה מציעה גרסה משלה לכדורים, אבל בכולן תקבלו כדורים עשירים באגוזים, בפירות יבשים או בהפתעות מעניינות אחרות.

למה ט”ו בשבט?

ט”ו בשבת ממש בפתח ועימו חגיגת הפירות היבשים.

חשבתם לעצמכם למה אוכלים פירות יבשים בט”ו בשבט? בתקופת ההתיישבות הציונית, לפני קום המדינה, הרבה יהודים עוד חיו בגולה. מהארץ היו שולחים פירות ליהודים ברחבי העולם כדי שיוכלו לטעום את טעמה של ארץ הקודש. הדרך הכי טובה והכי נכונה למשלוח הייתה ליבש את הפירות, שכן כך הפירות נשמרים זמן רב.

לפני שמתחילים

כפי שאתם יודעים, פירות יבשים הם התחליף האולטימטיבי לנשנוש מתוק. הם בריאים ומהווים מקור מצוין לאנרגיה זמינה.

המתכון שלפנינו מוקדש למלך הפירות היבשים, (לפחות לדעתי הוא המלך), מי אם לא אדון תמר. מדובר על 100% פרי! לא מוסיפים לו סוכר, לא חומר משמר ולא צבעי מאכל, מה שלעיתים קורה בפירות אחרים.

יש האוהבים כדורים עם טעם מודגש יותר של שוקולד וכאלה המעדיפים כדורים רק עם תמרים. לדעתי שוקולד ותמרים הם שילוב מעולה ביחד, ואם מוסיפים להם סוגי אגוזים שונים, מדובר על חגיגה .

במתכון נלמד כיצד להכין כדורי תמרים עם שוקולד, אגוזים וחמאת בוטנים או טחינה.

זה הוא נשנוש מצוין, הכנתו פשוטה מאד, והוא בריא פי כמה מכל החטיפים המתוקים הקנויים.

חומרים:

  • 1 כוס מחית תמרים (275 גרם) או 12 תמרים מסוג מגה’ול ללא החרצנים
  • 100 גרם שוקולד מריר (עדיף 70% ומעלה)
  • 3 תאנים מיובשות (40 גרם)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)
  • 1/3 כוס קשיו (30 גרם)
  • 1/3 כוס פקאנים (30 גרם)
  • 1/3 כפית ציפורן טחון
  • 1/3 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1 פרוסת חלה עבה (אופציה, לא חובה)
  • 1/3 חבילת חמאה/ שמן קוקוס בגרסה טבעונית (30 גרם)
  • 1/3 כוס חמאת בוטנים/ טחינה (40 גרם)
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים דק לעיטור (50 גרם)

אופן ההכנה:

1. מסירים מפרוסת החלה את ה”קשה”, חותכים את פרוסת החלה לקוביות של 1*1 ס”מ.

2. מטגנים את קוביות החלה קלות במחבת עם החמאה/ שמן הקוקוס. לטגן עד שהקוביות מבחוץ מעט פריכות וזהובות. בסיום להעביר לקערה.

3. קוצצים את השוקולד לחתיכות גסות.

4. במעבד מזון מניחים את המרכיבים הבאים: חלה, שוקולד, תאנים, אגוזי מלך, קשיו, אגוזי פקאן, חמאת בוטנים/ טחינה. מפעילים את מעבד המזון בלחיצות (פולסים). אני ממליץ על 4-5 לחיצות כדי שמרקם האגוזים יישמר. מי שמעדיף מרקם של מחית, יכול לטחון את התערובת יותר פעמים ובלחיצות ארוכות יותר.

5. מוסיפים לתערובת קינמון, ציפורן, מלח ומי הוורדים וטוחנים בלחיצה אחת נוספת.

6. כעת בודקים: אם התערובת מרגישה נוקשה מידי ניתן להוסיף קצת מים או קצת חלב שקדים, עד שהיא תגיע למרקם שמאפשר לשחק איתה כמו בפלסטלינה.

7. מעבירים לקערה את התערובת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה להתייצבות.

8. מוציאים את התערובת מהמקרר ומגלגלים לכדורים קטנים (למי שרוצה לדייק במשקל, מדובר על 15-25 גרם לכדור). מצפים באגוזי לוז גרוסים.

9. שומרים בכלי אטום במקרר למשך חודשיים. אני מאמין שיתחסל הרבה לפני.

הערות:

  • עדיף להשתמש במחית תמרים איכותית ללא סוכר. לרוב יש בחנויות המחזיקות חומרי גלם לקונדיטוריה.
  • תבלינים הם עניין של טעם. לכן אפשר לגוון, להוסיף או להוריד כראות עינכם.
  • תפקיד החלה במתכון הוא לתת אווריריות לכדורים. לא חייבים להוסיף אותה.
  • במקום מי ורדים אפשר להחליף בחלב שקדים.
  • טוויסט נחמד למתכון: לעטוף את הכדורים בשברי בייגלה ליצירת ניגודיות בין הכדורים המתוקים ובין הבייגלה המלוח.

לסיום, אני מאחל לכם חג ט”ו בשבט שמח ומתוק.

אל תשכחו שהאילנות שאנחנו חוגגים להם הם חלק מהטבע, מקור כל האוכל בעולם. בואו נשמור על הטבע!

לא נשכח בנוסף כי ט”ו בשבט הוא חג הנטיעות, אם יוצא לכם, תשתלו איזה אילן!

כותב התוכן הוא יהודה שוקרון – קונדיטור ובעלים של קונדיטוריית my sweet tart

טלפון 054-3078201

נכתב על ידי

michal

michal

חובבת עגלות קפה ובעלת אתר Coffetrail

עוד כתבות מעניינות

תפריט נגישות

הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים שווים על עגלות קפה, מבצעים ותוכן בלעדי? הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים.